„Nu există indicii că uciderea jurnalistei de investigaţii Victoria Marinova ar avea legătură cu anchetele ei privind corupţia”, declară ministrul bulgar de Interne, Mladen Marinov, transmite mediafax.ro.

Ultimul reportaj al Victoriei Marinova se referea la deturnarea de fonduri publice, într-un caz în care sunt acuzaţi de implicare o serie de politicieni şi oameni de afaceri. În urma acestei investigații jurnalista, în vârstă de 30 de ani, a fost descoperită moartă într-un parc din Ruse.

„Este vorba de viol şi crimă. Nu există dovezi care să sugereze o legătură între crimă şi munca jurnalistei.”, a declarat ministrul de Interne. Acesta a mai spus că nu există informaţii că ar fi fost ameninţată.

„Este nevoie de timp până când ucigaşul va fi descoperit. Astfel, a fost colectată o cantitate mare de ADN”, specifică preierul bulgar Boiko Borissov.

Procurorul regional de la Ruse, Georgy Georgiev, a explicat că decesul jurnalistei a fost cauzat de lovituri la nivelul capului şi asfixiere, precizând că o serie de bunuri ale victimei lipsesc, inclusiv telefonul mobil, cheile de la maşină şi o parte din haine.

Bulgaria se clasează pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte libertatea presei, potrivit organizaţiei Reporteri fără Frontiere (RSF).

În octombrie 2017, sute de jurnalişti bulgari au protestat la Sofia faţă de ameninţările vicepremierului Valeri Simeonov la adresa instituţiilor media.

Victoria Marinova este al treilea jurnalist european asasinat în mai puţin de un an, după Daphne Caruana Galizia în Malta şi Jan Kuciak în Slovacia.