Moldovenii de pretutindeni „care-și doresc o schimbare în țară prin readucerea democrației”sunt îndemnați să se alăture mișcării civice „FreeMoldova”, scopul căreia, potrivit fondatorilor, este de a lansa și susține inițiative ce apără dreptul la alegeri libere şi corecte, la proteste paşnice, la libera exprimare și la existența demnă a presei independente.

Doritorii de a se alătura celulei sunt îndemnați să completeze un formular.

„Intenția noastră este să ne unim forțele și dorim să facem o conexiune cu mai multe grupuri din diferite țări căci peste tot în lume sunt oameni cu dor în suflet și dornici de o schimbare în Moldova. Vă așteptăm în echipa noastră de haiduci și patrioți care vorbesc puțin și fac multe. Cu cât vom fi mai mulți cu atât vom fi mai puternici în fața propagandei Plaha-Don-Șor”, spun fondatorii.

Înființată pe 28 iunie 2018 la Londra, după invalidarea alegerilor anticipate pentru Primăria Chișinău, celula de rezistență „FreeMoldova” are deja în prezent filiale în Dublin, Milano, Paris, Lisabona, Frankfurt și Berlin.

Mișcarea „FreeMoldova” s-a făcut auzită prin campania civică dedicată protestului popular din 26 august. Voluntarii celulei de rezistență au creat un fond de criză, iar cu banii colectați din donații au procurat atunci 6 mii de sticle de apă, pe care le-au împărțit protestatarilor, precum și carabinierilor dislocați în jurul clădirilor de stat.

Anterior, grupul „FreeMoldova” a instalat în capitală un banner dedicat forțelor de ordine, cu inscripția „Slujesc țării și poporului, nu dictatorului”, care, însă,la mai puțin de 24 de ore a fost scos de autorități. Ulterior, acesta a fost amplasat în Parcul Ștefan cel Mare de membrii comunității OccupyGuguță, dar a dispărut și de acolo în noaptea următoare, fiind furat de persoane necunoscute.