/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Procesul penal a trecut în cauză penală deschisă pe faptul exploziei din sectorul Râșcani

09 octombrie 2018, ora 10:26

Potrivit procurorului, urmărirea penală pe acest caz se desfășoară în baza articolului 149 din Codul Penal: lipsirea de viață din imprudență, care se pedepsește cu închisoare de până la șase ani și articolul 293: încălcarea regulilor de evidență, păstrare, transportare și folosire a substanțelor ușor inflamabile sau corozive, care se pedepsește cu amendă în mărime de la 850 la 1350 de unități convenționale, muncă neremunerată în folosul comunității sau cu închisoare de până la trei ani.

Procuratura Chișinău a dispus mai multe expertize pentru constatarea motivelor exploziei, printre care și expertiza buteliei cu gaz identificate la locul deflagrației.

Patru oameni, inclusiv un copil de patru ani, au murit în urma deflagrației din seara zilei de 6 octombrie. La Institutul de Medicină Urgentă rămân internate trei persoane: tânăra de 33 de ani, în locuința căreia s-a produs explozia, o femeie cu diferite traumatisme și un pompier rănit în timpul intervenției la fața locului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram