Trei ruşi au fost condamnaţi luni la Sankt-Petersburg de la 10 până la 15 zile de închisoare pentru că au participat la acţiuni anti-Putin de ziua de naştere a preşedintelui rus, transmite Agerpres.

„Andrei Graf a fost condamnat la închisoare la 15 zile de detenţie, iar pe Ivan Rubţov şi Vlad Ivancio la 10 zile de închisoare pentru încălcarea regulilor de organizare a manifestaţiilor”, anunță tribunalul Dzerjinski din Sankt-Petersburg

La data de 7 octombrie, ziua când Vladimir Putin a împlinit 66 de ani, un grup de militanţi, printre care şi cei trei tineri condamnaţi, a defilat în centrul oraşului natal al preşedintelui rus cu o pancartă pe care se putea citi „Vă dorim mulţi ani de închisoare!”.

Un alt grup a instalat o pancartă cu înscrisul „Sankt-Petersburg împotriva lui Putin” pe un pod din fosta capitală imperială, potrivit unor fotografii publicate de militanţii anti-Putin pe internet.

Mai multe persoane au fost reţinute duminică după aceste acţiuni, dar majoritatea dintre ele au fost eliberate la scurt timp.