/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ultimele detalii din dosarul Pro Imobil şi schimbările din conducerea companiei

09 octombrie 2018, ora 08:41

„Avem de definitivat actul fiscal în privinţa întreprinderii, pentru că în privinţa lui (n.r.: Vladislav Musteaţă), ca persoană fizică, a fost definitivat mai devreme, a fost stabilit prejudiciul pe care el l-a şi achitat. Asta a fost şi motivul din care instanţa de judecată i-a schimbat măsura preventivă. Acum, după ce Serviciul Fiscal va finaliza actul de control fiscal în privinţa Pro Imobil SRL, urmează a fi remisă cauza în instanţa de judecată în privinţa lui, a agentului economic şi a altor persoane care au comis infracţiuni în complicitate. Nu sunt eu procurorul de caz, dar, probabil, vom încerca să finalizăm în octombrie, adică în această lună, urmărirea penală. Sunt mulţi figuranţi şi ia ceva timp pentru a efectua acţiunile de finalizare, punere sub învinuire finală, cu toţi participanţii şi cu sumele de bani concrete”, a declarat Vitalie Busuioc.

Între timp în conducerea companiei au avut loc schimbări. Astfel, potrivit sursei citate, în aprilie 2018, au avut loc noi modificări la nivelul proprietarilor „Pro Imobil Company”, în numele căreia acţionează în prezent agenţii imobiliari ai Pro Imobil. Locul companiei „Immobile Consulting”, singurul asociat de până atunci, este luat de două persoane fizice: Alexandr Petcoglo, care era fondator şi la „Immobile Consulting, şi Ina Iavorscaia, care, atât pe site-ul proimobil.md, cât şi pe un site internaţional dedicat profesioniştilor din diverse domenii (linkedin.com), apare ca fiind agent imobiliar la Pro Imobil. Practic, în urma acestor modificări, Alexandr Petcoglo şi-a păstrat prezenţa în businessul Pro Imobil, iar Ina Iavorscaia i-a luat locul Victoriei Condratiuc. Tot în aprilie a fost schimbat şi administratorul din acte al „Pro Imobil Company”, în locul Victoriei Condratiuc fiind numită Irina Calin. Atât Ina Iavorscaia, cât şi Irina Calin, sunt la prima experienţă în domeniul afacerilor. Acestea nu figurează ca fiind fondatoare sau administratoare la vreo altă firmă în afară de „Pro Imobil Company”. Am încercat să discutăm cu Irina Calin despre funcţia sa în cadrul „Pro Imobil Company” prin intermediul soţului ei, Adrian Tomacinschi, şi el angajat la Pro Imobil, în calitate de agent imobiliar. Tomacinschi ne-a spus că-i va transmite soţiei sale că o căutăm şi că, după ce va vorbi cu ea, va reveni cu un apel, lucru care nu s-a mai întâmplat. L-am telefonat din nou pe Tomacinschi, însă acesta ne-a spus că nu a reușit să discute cu soția sa pentru că ar fi foarte ocupat.

Sportivul Alexandr Petcoglo, intrat în afacerea Pro Imobil în toamna anului 2017, a fost recent ales vicepreşedinte al Federaţiei Mondiale de K-1 Amatori (WAK-1F) din R. Moldova. Preşedinte al Federaţiei a devenit Octavian Orheianu, care i-a luat locul lui Dorin Damir, unul dintre finii preşedintelui PD, Vladimir Plahotniuc.

Amintim că, conducerea companiei este suspectată că ar fi prejudiciat Bugetul de Stat cu aproape cinci milioane de lei. Potrivit procurorilor, majoritatea angajaților companiei și-ar primi salariile în plic. Procurorii au realizat 17 percheziții în oficiile, automobilele și la domiciliile factorilor de decizie. La scurt timp după percheziţii, directorul Pro Imobil, Vladislav Musteaţă, a părăsit R. Moldova, fiind anunţat în căutare internaţională. Ulterior, la mijloc de decembrie 2017, Judecătoria Chişinău a substituit mandatul de arestare emis pe numele lui Musteaţă cu măsura preventivă a controlului judiciar, iar în ianuarie 2018 Musteaţă a revenit la Chişinău. „Argumentul apărătorilor în faţa instanţei a fost că dlui a achitat prejudiciul comis prin infracţiune, doreşte să fie pe teritoriul R. Moldova şi să dea declaraţii, să contribuie la efectuarea urmăririi penale. De asta, instanţa i-a schimbat măsura preventivă, iar el a revenit în ţară”, explica atunci procurorul Vitalie Busuioc, şef adjunct al PCCOCS.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram