Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat instituțiilor responsabile de lichidarea consecințelor în urma exploziei produse recent în Chișinău să-și consolideze eforturile și să acționeze coordonat pentru identificarea rapidă a soluțiilor.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul a spus că pentru lichidarea consecințelor deflagrației, eforturile responsabililor trebuie să se concentreze pe 3 dimensiuni:

1. Efectuarea expertizei detaliate a blocului. Potrivit concluziilor preliminare ale experților, blocul poate fi restabilit, iar în urma unor lucrări de consolidare, locatarii ar putea reveni în apartamentele lor.
2. Asigurarea persoanelor cu locuințe provizorii.
3. Asigurarea reglementărilor necesare care ar preveni astfel de riscuri

Premierul a dispus ministrului Economiei și Infrastructurii să creeze un grup de lucru care, în termen de o săptămână, va veni cu un plan de acțiuni care să conțină soluții și propuneri, astfel încât asemenea situații să nu se mai producă. După ce expertiza tehnică va fi gata, primăria Chișinău se va ocupa de lucrări de proiectare și reabilitare a blocului.

Amintim că, în urma deflagrației patru persoane au decedat, iar alte nouă au fost rănite, printre care și un pompier. Șase apartamente au fost grav avariate, iar 180 de familii au fost evacuate.