/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Avertismentul lui Podoliak și sancțiuni UE. Cea mai mare bază NATO din Europa, în construcție

/FOTO/ Dodon anunță că pleacă la Paris, după ce a avut o întrevedere cu Președintele Franței

12 octombrie 2018, ora 14:27

„Consider că implicarea Parisului, inclusiv în cadrul politicii Uniunii Europene, va oferi un nou impuls procesului de reglementare, ceea ce, într-un final, va contribui la identificarea unei soluţii eficiente care va marca primul succes pașnic și diplomatic din ultimele decenii, în rezolvarea conflictelor „îngheţate” din spaţiul post-sovietic și în general din spațiul OSCE”, a scris Dodon pe pagina sa.

Dodon mai spune că au discutat și despre politica externă a Republicii Moldova, iar el a subliniat „în mod special că ţara noastră tinde să dezvolte relaţii echilibrate şi reciproc avantajoase cu partenerii atât din Vest, cât şi din Est. Totodată, vom menține și consolida principiul constituțional de neutralitate permanentă a Moldovei”.

De asemenea, șeful statului spune că a exprimat gratitudine președintelui Franței pentru invitația de a participa la Forumul Păcii, care va avea loc, în noiembrie anul curent, la Paris.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram