/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Facebook a recunoscut oficial! Ce date au sustras hackerii din conturile a zeci de milioane de utilizatori

missing
13 octombrie 2018, ora 09:16

Compania Facebook a descoperit la sfârşitul lunii septembrie un atac cibernetic masiv. Hackerii, care nu au fost identificaţi, au exploatat ilegal o funcţie prin care au avut acces la date personale din conturile utilizatorilor.

Din 15 milioane de conturi online, hackerii au sustras numele şi detalii de contact precum numere de telefon sau email. În alte 14 milioane de profiluri online au fost accesate numele de utilizator, datele despre gen, despre limba folosită, despre statutul în relaţii, religie, oraşul de domiciliu, data naşterii, informaţii despre dispozitivul folosit pentru activităţile pe Facebook, despre educaţie, loc de muncă şi ultimele zece locuri vizitate.

„Cooperăm cu Biroul Federal de Investigaţii (FBI), care investighează activ şi ne-a cerut să nu dezvăluim cine s-ar afla în spatele atacului informatic”, a transmis compania Facebook.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram