Inspectoratul General al Poliției precizează că coloana oficială nu are nicio legătură cu accidentul care s-a produs pe traseul Chișinău-Soroca, ca urmare a căruia s-a inversat o mașină. Potrivit Poliției, accidentul dat s-a produs la ora 14.00, iar coloana oficială a prim-ministrului s-a deplasat pe porțiunea respectivă de traseu la ora 15.00.

Din cele constatate preliminar de oamenii legii, șoferul, de 34 ani, din motiv nestabilit, a pierdut controlul asupra automobilului, ca urmare, a derapat de pe traseu și s-a inversat. În urma impactului, atât șoferul cât și cei trei pasageri, printre care doi minori de 11 ani și 9 ani, s-au ales cu diverse traumatisme. Victimele au fost transportate la spitalul raional din Telenești pentru a le fi acordate ajutorul medical necesar. Organele de urmărire penală urmează să constate cauzele producerii accidentului rutier.

Anterior, internauții spuneau pe o rețea de socializare că vinovați de accident s-ar face o coalană oficială care mergea cu viteză mare, fapt care ar fi provoca accidentul.