Un poliţist din cadrul Sectorului de poliţie nr. 4 IP Buiucani a fost reținut de către ofițerii CNA şi procurorii anticorupție, fiind bănuit de corupere pasivă. Potrivit denunţătorului, poliţistul i-ar fi cerut 400 de euro pentru a lua o decizie favorabilă pe marginea materialelor aflate în gestiunea sa.

„Denunţătorul susţine că se afla în litigiu cu concubina sa, neînţelegerile dintre cei doi ajungând pe masa poliţistului. Pentru a-I face parte bărbatului, poliţistul ar fi cerut 400 de euro” se spune într-un comunicat al CNA.

Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru corupere pasivă, iar dacă va fi găsit vinovat, sectoristul riscă până la 7 ani de închisoare sau o amendă în mărime de până la 300 000 de lei.

În prezent, bănuitul se află în izolatorul CNA, fiind reținut pentru 72 de ore. Până la pronunţarea unei decizii definitive, orice persoană beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!