Blocul de locuințe de pe bulevardul Moscova 11/5 din Chișinău, care a fost avariat în urma exploziei de acum circa o săptămână, poate fi restabilit. Potrivit viceprimarului capitalei Nistor Grozavu, lucrările de renovare vor începe săptămâna aceasta. 

„Au venit primele propuneri de restabilire a planșeelor, propunerile au fost consultate cu antreprenorul care va executa lucrările. Zilele trecute s-a lucrat și la evaluarea pagubelor. Ieri s-a lucrat cu un escavator, au fost evacuate 23 de rute de deșeuri din construcție și se pregătește șantierul”, a declarat Nistor Grozavu.

Astfel, potrivit lui Grozavu, mâine vor începe lucrările de restabilire a planșeelor dintre etajele 13 și 14 ale clădirii și urmează ca în decurs de circa șase săptămâni să fie reparate toate planșeele. Ulterior, se va purcede la restabilirea pereților.

„Lucrările le facem pas cu pas. Nu putem aduce mulți muncitori. Este un lucru foate migălos, dar nu este masiv, îl vom face cât se poate de operativ”, a precizat Nistor Grozavu.

Potrivit viceprimarului, în următoarele două zile va fi reparat liftul pentru pasageri, iar un lăcătuș se va afla permanent la fața locului pentru a supraveghea starea acestuia. Totuși, liftul pentru mărfuri nu va putea fi reparat.

Amintim că, explozia a avut loc în noaptea de 6 octombrie, într-un bloc de locuit de pe bd. Moscova 11/5. În urma deflagrației au murit patru persoane. Cauza preliminară a exploziei este o scurgere de gaz lichefiat de la o butelie, folosită ilegal.