Minora de nouă ani, care acum câteva zile era căutată de poliție și rude, a fost răpită de fratele său și un prieten al acestuia de 16 ani. Cei doi, ambii de 16 ani, au fost reținuți, au calitatea de învinuit și riscă închisoare de până la 13 ani.

Potrivit poliției, fetița a mers benevol cu fratele său care i-ar fi insuflat că mama lor cunoaște despre acest fapt și că este în regulă plecarea de acasă. În noaptea dispariției aceasta a dormit într-un apartament închiriat de fratele său.

Dispariția a avut loc la data de 10 octombrie. Poliția a fost alertată în jurul orei 20:45 de minute de către o rudă – fratele fetei dispărute. Precum că minora a ieșit la ora 14:00 din domiciliu în sectorul Ciocana în curte pentru a se juca și nu s-a întors acasă.

După demararea investigațiilor, poliția a înțeles că nu este o simplă dispariție, iar minora este un obiect al unei infracțiuni și anume a răpirii unei persoane și ulterior șantajarea rudelor pentru a primi o remunerare.

„Pe telefonul mamei la orele 16:02 minute și 21:02 minute, a venit un mesaj în care se spunea: „Dacă vreți să vă vedeți fiica dvs. înapoi, aveți o oră să aduceți 3500 de euro la Mircea cel Bătrân 5/3 într-o pungă neagră între etajul 15 și 16 pe scările de siguranță”, afirmă Corneliu Groza, șeful Poliției Capitalei. Același mesaj spune că în cazul care apelați la poliție fata va avea de suferit.

Mama nu a reacționat la primul apel pentru că era la serviciu. Cel de-al doilea a fost transmis când poliția era la fața locului. Atunci s-a decis transmiterea banilor, ei au fost plasați sub supraveghere în locul indicat.

În blocul cu pricina a fost prins și primul minor implicat în răpire care a venit după bani. Ulterior în adiacentul spitalului nr. 1 din centrul Capiateli a fost reținut al doilea infractor fiind salvată și fetița.

Pe cazul dat afost pornită o cauză penală pentru șantaj, cererea de a transmite bunurile proprietarilor însoțită cu răpirea unei rude a acestuia.