Centrul de Politici și Reforme printr-o solicitare de informații a cerut Poliției de Frontieră date despre extrădarea celor șapte cetățeni turci din Moldova. Mai exact, CPR a vrut să știe:

– În baza căror acte de identitate aceste persoane au părăsit teritoriul național al Republicii Moldova;
– Ce personal specializat a însoțit la punctul de trecere a fontierei acest grup de cetățeni străini și de la care instituție: SIS sau BMA? Grupul a fost însoțit doar până la punctul de trecere al frontierei sau până în țara de destinație?;
– Modalitatea prin care grupul de persoane a părăsit teritoriul național (cursă comercială sau cursă charter);
– Decizia cărei instanțe naționale i-a fost prezentată Poliției de Frontieră de către personalul specializat care a însoțit grupul de cetățeni turci și care a servit drept temei pentru îndepărtarea acestora de pe teritoriul național al Republicii Moldova.

În replică, Poliția de frontieră a expediat un răspuns, semnat de către șeful adjunct Veaceslav Garștea, prin care instituția refuză să prezinte informația invocând pretextul protecției datelor cu caracter personal. Mai jos răspunsul Poliției de Frontieră:

Amintim că, la șase septembrie, șapte cetățeni turci au fost declarați indezirabili și expulzați din țară. Aceștia, în prezent, sunt deținuți în diferite penitenciare din Turcia.