/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

PETIȚIE: Societatea civilă cere includerea mun. Chișinău în programul „Drumuri bune pentru Moldova 2”

missing
16 octombrie 2018, ora 10:01

Petiția este adresată autorităților publice centrale și partidului de guvernare. Inițiatorii petiției cer ca orașul Chișinău și suburbiile acestuia să beneficieze de finanțare în volum de 400 milioane lei în cadrul programului ”Drumuri Bune pentru Moldova 2”, care va fi implementat în anul 2019.

„În cadrul programului ”Drumuri Bune pentru Moldova 1”, localitățile Municipiului Chișinău nu au beneficiat de nici un leu din totalul de aproape 1,6 miliarde lei alocați din Fondul Rutier și din Bugetul de Stat. Iar aceasta s-a întâmplat în situația în care mult mai mult de jumătate din banii cheltuiți sunt impozite, taxe și accize acumulate anume în capitală”,  menționează reprezentanții WatchDog, într-un comunicat de presă.

Activiștii civici susțin că nu este echitabil faptul că nici un leu din cei acumulați în Chișinău nu a fost reinvestit aici.

„Nu suntem împotriva modernizării infrastructurii rurale (deși considerăm că aceste investiții necesită să fie mult mai bine gândite), dar considerăm necesară o contribuție și pentru Chișinău, mai ales având în vedere starea deplorabilă a drumurilor și trotuarelor de aici. Considerăm că orașul Chișinău și suburbiile au aceleași drepturi ca și alte localități din țară, deci – trebuie să primească finanțare în cadrul programelor guvernamentale”, se menționează în comunicat.

Petiția va fi colectată în formă fizică și on-line. Orice doritor să susțină colectarea în formă tipărită o poate face prin descărcarea textului petiției AICI.

De asemenea, cei care vor să semneze petiția online, o pot face accesând acest link.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram