Un judecător federal a respins procesul de defăimare intentat de actriţa de filme pentru adulţi Stormy Daniels împotriva preşedintelui american Donald Trump, transmite CNN, citat de Mediafax.

Daniels l-a dat în judecată Trump după ce acesta a scris într-un mesaj postat pe Twitter că povestea ei despre un bărbat care o ameninţa să nu-şi prezinte povestea despre presupusa aventura de dinainte de alegerile din 2016.

Daniels a susţinut că mesajul postat de Trump pe 18 aprilie, „atacă veridicitatea afirmaţiilor sale” despre incident şi că declaraţia lui Trump a fost „falsă şi defăimătoare şi că mesajul a fost defăimător … pentru că a acuzat-o de comiterea unei crime grave” a scris în avizul său judecătorul federal James Otero.

Trump îi ceruse lui Otero să respingă procesul.

„Curtea este de acord cu argumentul domnului Trump, deoarece tweetul în cauză constituie o „hiperbolă retorică”, în mod obişnuit asociată cu politica şi discursul public din Statele Unite. Primul amendament protejează acest tip de afirmaţie retorică”, a scris Otero.

Daniels, al cărei nume real este Stephanie Clifford, spune că ea şi Trump au avut o aventură în 2006, după ce acesta s-a căsătorit cu prima doamnă Melania Trump şi după naşterea fiului lor, Barron. Trump a negat că ar fi avut o aventură cu Daniels.

Actriţa l-a dat în judecată, de asemenea, pe Trump şi pe fostul său avocat personal, Michael Cohen, pentru primirea sumei de 130.000 de dolari, pentru a păstra tăcerea despre presupusa aventură în săptămânile de dinaintea alegerilor din 2016. Hotărârea de luni nu joacă nici un rol în acest caz, care îşi continuă drumul prin sistemul judecătoresc.