Membrii Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) susțin că dosarul penal intentat pe numele lui Gheorghe Petic, președintele organizației teritoriale din Ungheni a partidului, este unul fabricat. Mai mult, ei spun că Petic a fost avertizat acum două luni despre faptul că pe numele lui va fi pornită o urmărire penală.

„PPDA cere guvernării să înceteze imediat persecuțiile și fabricarea dosarelor pe bandă rulantă a activiștilor și oponenților politici. Totodată, chemăm cetățenii la solidarizare și rezistență”, a spus Chiril Moțpan, secretarul general al PPDA, în cadrul unei conferințe de presă.

„Sunt intimidați oamenii din regiune pentru că se tem ca în circumscripțiile create tot de ei vor apărea oameni carismatici și fac tot posibiul pentru a sugruma oponenții din teritoriu”, a declarat Alexandru Slusari, vicepreședintele PPDA.

Alexandru Slusari spune că Gheorghe Petic acumula documente despre „trecutul glorios” al ministrului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, și că acesta ar fi unul dintre motivele reținerii lui.

Slusari a făcut referire și la alte cazuri în care activiștii sau membrii PPDA au fost reținuți, cum ar fi Sergiu Cebotari sau Ruslan Verbițchi.

În prezent, Gheorghe Petic se află într-un izolator din Bălți. Pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 20 de zile. Colegii de partid ai lui Petic susțin că avocatul său va contesta decizia de acordare a mandatului de arest preventiv la Curtea de Apel și că speră să obțină cel puțin un mandat de arest la domiciliu.

Amintim că, Gheorghe Petic a fost reținut acum câteva zile de Poliția din Ungheni. Acesta este acuzat că ar fi implicat în violul unei tinere de 31 de ani, din Ungheni.

La rândul său, Gheorghe Petic se declară nevinovat.