Circa 29 de persoane au murit în urma uraganului Michael, în timp ce echipele de intervenţie sapă printre dărâmături pentru a da de urma a sute de persoane care au fost date dispărute în Florida, la o săptămână după ce furtuna a distrus comunităţi întregi, transmite Mediafax.

Una dintre cele mai puternice furtuni care a lovit vreodată zona continentală a Statelor Unite a ucis 20 de persoane în Florida, cinci în Virginia, trei în Carolina de Nord şi una în Georgia.

Echipele de salvare trimise de organizaţia de voluntari au căutat mai mult de 1.135 de oameni din Florida, care au pierdut contactul cu prietenii şi familia.

Majoritatea celor care sunt daţi dispăruţi provin din oraşul Panama, mulţi dintre ei fiind în vârstă, cu dizabilităţi, săraci sau care locuiesc singuri.

În apropierea oraşului Mexic, un alt oraş de coastă cu greu lovit de Florida Panhandle, unde angajaţii de salvare folosesc câini pentru a căuta trupuri îngropate în resturi.

Amintim că, uraganul Michael a lovit zona de coastă din nord-vestul Floridei miercurea trecută, cu vânturi de până la 250 km pe oră şi case distruse.

Foto: twitter/ Milan Sostaric

Foto: twitter/ Milan Sostaric

Foto: twitter/ Television Malta