Presa turcă scrie, cu referire la discursul președintelui Recep Tayyip Erdogan la Chișinău, că Turcia așteaptă sprijinul „fără ezitare” al Moldovei în lupta împotriva Organizației Teroriste Fetullah (FETO). 

„În lupta comună împotriva FETO, poporul turc așteaptă de la prietenii săi moldoveni să arate fără ezitare sprijinul necesar”, a declarat Recep Tayyip Erdogan la întrevederea cu omolodul său Igor Dodon, potrivit publicației turce Anadolu, citată de IPN.

„Erdogan a subliniat că FETO s-a infiltrat în Forțele Armate ale Turciei, în poliție, sistemul justiției și în toate instituțiile statului și a specificat că Moldova, de asemenea, e supusă riscului ca grupul terorist să facă același lucru în țară”, mai scrie presa turcă, potrivit sursei citate.

Accentuând că Gagauz-Yeri are o poziție specială în relațiile cu Moldova, Anadolu post arată că Erdogan a invocat în cadrul conferinței „discuția celor doi lideri despre importanța implementării schimbărilor legale referitoare la turcii găgăuzi”. În context, Anadolu post citează declarația liderul turc că „mecanismul de cooperare strategică la nivel înalt a fost stabilit”, notează IPN.

Prin Organizația FETO se are în vedere mişcarea lui Fethullah Gülen, oponentul lui Recep Tayyip Erdogan, catalogată de autoritățile de la Ankara drept organizaţie teroristă.

Amintim că, Recep Tayyip Erdogan întreprinde o vizită de două zile în Republica Moldova. Ieri, acesta a avut întrevederi oficiale cu președintele țării Igor Dodon și premierul Pavel Filip. Azi, Erdogan se află într-o vizită oficială la Comrat.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!