/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Cazul Khashoggi: Poliţia turcă efectuează mai multe verificări pentru a găsi rămăşiţele jurnalistului saudit

19 octombrie 2018, ora 13:15

Anchetatorii au recuperat, de asemenea, “multe probe” în urma percheziţiilor de la consulatul saudit şi reşedinţa consulului, au declarat oficiali de rang înalt pentru Reuters şi le vor analiza pentru urmărirea ADN-ului jurnalistului Jamal Khashoggi.

Autorităţile au lărgit aria căutărilor după urmărirea traseelor ​​şi a locurilor unde s-au oprit maşinile care au părăsit consulatul saudit şi reşedinţa consulului pe 2 octombrie, ziua în care Khashoggi a fost văzut pentru ultima dată, au declarat înalţii oficiali.

Criminalii lui Khashoggi ar fi putut să arunce rămăşiţele acestuia în Pădurea Belgrad, adiacentă Istanbulului, şi într-o zonă rurală din apropierea oraşului Yalova, aflată la 90 de kilometri sud de Istanbul, au spus oficialii.

„Investigaţiile au condus la suspiciunea că rămăşiţele sale ar putea fi găsite în oraşul Yalova şi în pădurea Belgrad, poliţia a căutat în aceste zone”, a spus unul dintre oficiali. O “fermă sau vilă” ar fi putut fi folosită pentru aruncarea rămăşiţelor, a adăugat acesta.

Anchetatorii turci au percheziţionat joi pentru a doua oară consulatul Arabiei Saudite, unde Khashoggi, rezident american şi cronicar la Washington Post, care a fost un puternic critic al lui Prince Mohammed bin Salman, a dispărut. De asemenea, aceştia au verificat reşedinţa consulului.

Multe probe au fost luate de la consulat şi de la reşedinţă, a spus oficialul, inclusiv solul şi apa. Toate probele vor fi luate pentru a analiza urmele de ADN ale jurnalistului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram