/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Mihai Ghimpu: Decât cu PDM în coaliție, mai bine în opoziție

19 octombrie 2018, ora 10:41

„Cine mai vrea cu Plahotniuc să mai fie la guvernare? Doar Dodon și încă nu se știe”, spune liderul liberalilor.

Președintele PL spune că o coaliție în legislativ ar putea fi formată numai în cazul în care partidele de dreapta vor coordona între ele participarea la aceste alegeri. „Acum se va vota cu două buletine – și pentru circumscripții, și pe liste de partide și oamenii o să aleagă cui să dea votul. Aici nu se pierd voturile”, spune Mihai Ghimpu.

Despre eșecul privind introducerea în Constituție a „integrării europene” liberalul spune că responsabili sunt înșiși democrații, cei care au propus proiectul de modificare a legii supreme. „Dacă Partidul Democrat ar fi dorit ca inițiativa lor să fie susținută, nu forțau azi votul. Nu propuneau votarea și în lectura întâi, și a doua. Ce înseamnă când vrei să-ți atingi scopul? Dacă vezi că nu merge, mai discuți, mai amâni, dialog”, spune președintele PL. Potrivit lui, faptul că unii deputați din majoritatea parlamentară nu au fost în Parlament, la fel, demonstrează că PDM nu a vrut modificarea Constituției.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram