/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Proiectele planurilor şi programelor din diferite domenii vor fi supuse evaluării de mediu

19 octombrie 2018, ora 12:03

Autoritatea centrală pentru resurse naturale şi mediu sau, după caz, subdiviziunea sa teritorială examinează proiectele planurilor şi programelor supuse evaluării strategice de mediu şi în baza raportului de evaluare strategică, prezentat de iniţiator, ia decizia privind eliberarea sau refuzul de eliberare a avizului de mediu asupra acestora.

Organul central al administraţiei publice în domeniul mediului sau, după caz, subdiviziunea sa teritorială realizează evaluarea strategică de mediu şi promovează participarea activă a societăţii civile la elaborarea documentelor de politici naţionale în domeniul apelor uzate.

De asemenea, în procesul de elaborare a documentaţiei de urbanism şi amenajare a teritoriului, responsabilii pentru elaborarea acesteia vor realiza procedura de evaluare strategică de mediu prealabilă, în cadrul căreia organul central de mediu al administraţiei publice se va expune asupra necesităţii realizării evaluării strategice de mediu.

Potrivit autorilor, scopul modificărilor este asigurarea integrării în legislaţia naţională a reglementărilor ce ţin de aplicarea procedurii de evaluare strategică de mediu în procesul de elaborare şi aprobare/adoptare a planurilor şi programelor cu posibil impact semnificativ asupra mediului, inclusiv asupra sănătăţii populaţiei.

Proiectul urmează a fi votat în lectură finală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram