Premierul Pavel Filip, în discursul său la adunarea Partidului Democrat, spune că niciodată în cariera sa politică nu a fost atât de mândru cum este acum de echipa în care se află. Prim-ministrul a numit evenimentul care are loc astăzi în centrul capitalei drept cea mai mare adunare a democraților din istoria partidului.

„Cu signuranță ne aflăm la cea mai mare adunare a democraților din istoria de partid. Asta e forța democraților, asta e forța partidului, a omaneilor. De aproape trei ani, PDM are șansa și oanoarea de a guverna Republica Moldova. În hacest timp, țara noastră a demonstrat că se poate ridica, că are demnitate, că poate depățși greutăți, că-și poate decside propriul drum spre libertate”, a spus Pavel Filip.

Premierul nu a ezitat să aducă cele mai importante realizări ale conducerii din ultimi ani. Șeful Guvernului a făcut trimitere la creșterea economiei, la majorarea salariilor și pensiilor, proiectele implementate printre care „Prima Casă”, „Drumuri bune”. „Putem spune că Republica Moldova nu este cea mai săracă țară din Europa. Azi, pensia medie pentru prima dată de la independență a depășit minimumul de existență. Am ajuns la aceste rezultate pentru că am susținut mediul de afaceri, am făcut reforme, am redus actele permisive, am redus organismele de control, am debirocratizat administrația, creând gheșee unice. Astăzi nu se mai închid școli, azi se renovează școlile”, a spus prim-ministrul.

Și alți membri ai partidului, care au urcat pe scenă au enumerat realizări ale actualei guvernări și au reiterat puterea pe care o are PDM în Republica Moldova. Ministra Educației, Monica Babuc, spune că democrații s-au reunit ca să transmită țării mesajul că PDM este gata să continue dezvoltarea țării. „Atunci când unii au demolat-o, noi am construit țara, am oferit locuințe tinerilor, noi am crescut ecnomia țării și pentru ca copiii să primească o educație de calitate pentru că suntem buni și suntem o echipă de profesioniști”, spune ministra.

Și vicepreședintele PDM, Vladimir Cebotari spune că încă din momentul în care democrații și-au asumat conducerea țării, țelul lor a fost este de a le da o șansă tinerilor să lucreze aici, în Moldova. „Astăzi avem Prima Casă, destinat tinerilor, de care au beneficat deja 600 de familii, avem ambulanțe noi, muncim cu adevărat ca să avem salarii și pensii mai mari. Astăzi avem multe proiecte reușite despre care trebuie să vorbim cu oamenii noștri. Avem fapte care stau la baza programului nostru”, spune Cebotari.