Decizia preşedintelui american Donald Trump de a retrage SUA din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF) reprezintă un pas periculos, care va fi condamnat cu siguranţă de comunitatea internaţională, a declarat adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov, citat de Mediafax.

„Aparent, incapabilitatea şi refuzul de a ajunge la aceeaşi termeni cu noi obligă anumite forţe de la Washington să încurajeze conducerea ţării să facă o decizie privind retragerea formală din tratat”, a adăugat Serghei Riabkov.

„Acesta este un pas foarte periculos, despre care, sunt convins, nu va fi pur şi simplu înţeles de comunitatea internaţonală, dar va fi condamnat de toţi membrii comunităţii mondiale, care sunt dedicaţi securităţii şi stabilităţii şi care sunt pregătiţi să lucreze la consolidarea regulilor actuale privind controlul oamenilor”, a mai afirmat Riabkov.

Donald Trump a anunţat sâmbătă seara că Statele Unite se vor retrage din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), acuzând Rusia de încălcarea acordului semnat în anul 1987.