/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

O tânără a fost salvată de medici după ce i-a căzut 40 la sută din piele de pe corp

missing
22 octombrie 2018, ora 12:38

Potrivit comunicatul instituției, pacienta este o femeie social vulnerabilă, cu doi copii, care necesita un tratament complex de urgență pe care nu și-l putea permite, dar acesta i-a fost acordat.

„Deși este un caz neobișnuit, noi am reușit să aducem pacienta la o stare satisfăcătoare de sănătate. Pacienta a fost monitorizată de către noi 18 zile, iar acum urmează un transfer în altă instituție unde va beneficia de un transplant de piele”, a declarat Gheorghe Trînca, șef interimar Secția terapie intensivă chirurgia septică.

„Cazul este unic prin faptul, că fără stabilirea diagnosticului concret, grație terapiei intensive cu utilizarea metodelor contemporane de detoxificare și metodei de terapie extracorporeală, s-a reușit, ca pacienta, care se afla într-un sindrom de disfuncții multiple de organe cu multiple insuficiențe (insuficiență cerebrală, insuficiență renală acută, insuficiență cardiovasculară stare de șoc, sindrom de coagulare desiminată,o deplețe a tuturor elementelor sangvine), să fie readusă la o stare bună de sănătate, pentru a putea continua tactica chirurgiei plastice pentru refacerea pielii pierdute”, se mai spune în comunicatul instituției.

La data de 16 octombrie 2018 pacienta a fost transferată în centrul specializat de chirurgie plastică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram