35 de suspecți de acte de corupție stau acuma în izolatorul Centrului Național Anticorupție (CNA) în penitenciare sau în arest la domiciliu. Totodată, Agenţia de recuperare a bunurilor infracţionale (ARBI) a aplicat sechestru pe bunuri şi conturi în valoare de 21 de milioane de lei, informează serviciul de presă al CNA.

Sechestrul aplicat de ARBI a fost pus pe bunuri imobile, terenuri, conturi bancare şi automobile în cadrul mai multor dosare aflate în gestiunea CNA.

De asemenea, Agenţia a efectuat investigaţii paralele în baza a 64 de delegaţii ale procurorilor în privinţa a 274 de subiecţi.

Potrivit sintezei săptămânale a CNA, în ulrimele șapte zile, 1113 materiale au fost înregistrate în cancelaria CNA, 162 de caziere de integritate au fost eliberate, 11 analize operaţionale au fost efectuate de Direcţia analitică a CNA în privinţa a 55 de persoane fizice.

De asemenea, 318 cetăţeni au fost primiţi în audienţă de către angajaţii Centrului, Direcţia legislaţie a întocmit 20 de rapoarte de expertiză a actelor legislative, alte 29 fiind în proces de examinare.

La linia naţională anticorupţie au fost înregistrate 52 de apeluri telefonice, 5 dintre ele fiind în competenţa CNA

De asemenea, amintim că, trei persoane învinuite în dosarul „Primăria” au fost plasate în arest la domiciliul pe un termen de 30 de zile, iar o persoană a primit mandat de arest în izolatorul CNA pentru 20 de zile. În același timp, procurorii au eliberat două persoane în urma semnării acordului de recunoaştere a vinovăţiei.