„Vom susține sistemul de sănătate din Republica Moldova, vom continua cu modernizarea spitalelor și dotarea cu echipamente. Aveți tot sprijinul meu și a echipei Ministerului în realizarea reformelor în domeniul spitalicesc și asistenței medicale primare”, este declarația Sorinei Pintea, ministra Sănătății din România, făcută în cadrul unei întrevederi cu ministra Sănătății din Republica Moldova, Silvia Radu.

„Contez pe suportul și experiența României în realizarea și implementarea reformei spitalicești care urmează să o inițiem în Republica Moldova, de asemenea și a Agenției e-Health, care este extrem de necesară și în țara noastră odată cu reformarea spitalelor. Pacientul nu trebuie să se piardă în sistemul de sănătate, dar trebuie să beneficieze de asistență medicală calitativă și eficientă. Această instituție va aduna într-un loc tot ce ține de informația sistemului de sănătate, precum prescripția medicală, dosarul electronic al pacientului și certificatele medicale”, a declarat Silvia Radu.

În cadrul întrevederii, cele două ministre au stabilit ca în timpul apropiat să fie semnat de ambele ministere, un Plan de acțiuni privind cooperarea în domeniul sănătății și a științelor medicale.