Pe strada Ion Creangă din capitală, care a intrat în proces de reparație capitală, urmează a fi reabilitată partea carosabilă a străzii, inclusiv sensurile giratorii de la intersecţiile Ion Creangă – Ştefan cel Mare şi Sfânt – Calea Ieşilor – Piaţa „Dimitrie Cantemir” şi Ion Creangă – Alba Iulia, cu o suprafaţă totală de 37.780 metri pătraţi. 

De asemenea, potrivit proiectului de reconstrucţie, elaborat de ÎM „Chişinău-Proiect”,  se vor reabilita şi trotuarele, cu o suprafaţă totală de 23.900 metri pătraţi; vor fi schimbate bordurile, reabilitat iluminatul stradal şi modernizate trei obiective de semafoare.

„Iniţial, vor fi executate lucrările de schimbare a bordurilor, de schimbare a reţelei de contact şi amenajare a trotuarelor. După care, deja în anul 2019 vor fi realizate lucrările de aşternere a stratului de asfalt pe partea carosabilă”, informează Primăria Chișinău, într-un comunicat.

Potrivit reprezentanților Primăriei, în intersecţii şi în preajma staţiilor de aşteptare a transportului public va fi amenajat pavaj tactil.

Antreprenor al obiectivului a fost desemnată Compania „Varincom” SRL, în urma procedurii de achiziţie publică.

Costul total al lucrărilor de reabilitare a străzii Ion Creangă este de 44,6 milioane lei.