Ministerul Economiei anunță că soluția temporară la care s-a recurs pentru a rezolva problema locuitorilor din satul Sipoteni, care spun că nu încap în trenul Ungheni-Chișinău, este ca în zilele de luni și vineri, când e mai mare fluxul de pasageri, să circule două garnituri a câte patru vagoane. De asemenea, potrivit ministrului Chiril Gaburici, până la 1 decembrie, se va veni cu soluții ca să fie antrenate permanent 8 vagoane și va fi efectuată o analiză a fluxului de pasageri

În urma protestului organizat de locuitorii din satul Sipoteni, Gaburici a mers la fața locului.

„Trebuie să asigurăm oamenilor confort, siguranță, prețuri accesibile și operativitate. Avem toate instrumentele la îndemână pentru a crea aceste condiții”, s-a adresat ministrul Chiril Gaburici către directorului general al Î.S. „Calea Ferată din Moldova”, Iurii Topala.

Trenul de pe cursa Ungheni – Chișinău circulă zilnic, cu pornire la ora 03:51 din stația Ungheni, iar la Sipoteni acesta ajunge la ora 05:15, în capitală staționând la ora 06:59. Costul unei călătorii pentru întreg traseul este de 24 de lei, iar din st. Sipoteni și până la Chișinău, prețul unui bilet este de 14 lei.