/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Donație din China: Trei licee din țară vor primi calculatoare noi

missing
25 octombrie 2018, ora 09:27

În același timp, 15 calculatoare vor fi folosite pentru amenajarea unui laborator din cadrul Universității Pedagogice de Stat ,,Ion Creangă”.

Tehnica de calcul a fost donată de către Fundația pentru Educație South-South din Hong-Kong, Republica Populară Chineză, în baza Memorandumului de Înțelegere cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, semnat la 1 decembrie 2017, și urmează să fie folosită pentru dotarea sălilor de informatică.

Decizia de repartizare a calculatoarelor a fost luată ieri, în cadrul de la Guvern.

Donația face parte din programului ,,Un laptop – un vis”, care susține proiectul Națiunilor Unite ,,Educația pentru toți” și prevede promovarea TIC în educație.

Calculatoarele sunt de model „Lenovo S2010”, iar valoarea fiecărui set constituie 139950 HKD (Dolari Hong Kong).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram