/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Familiile din Republica Moldova vor primi gratuit seturi de articole pentru nou-născuți

missing
25 octombrie 2018, ora 13:44

„Noi am reușit majorarea indemnizației unice la nașterea copilului, am ajuns până la suma de 5 300 lei care este actual și, iată, luând în considerație și acest proiect, practic se adaugă încă 2 000 de lei – asta înțeleg că va fi costul unei cutii care poate fi privită prin prisma măririi indemnizației unice la nașterea copilului. Deci, o majorare de 2 000 de lei la 5 300 – asta ar însemna o sumă de 7 300”, a specificat premierul Pavel Filip.

Cutia va include bunuri de prima necesitate: haine pentru nou-născuți, pachet cu scutece, lenjerie, pătură, set de produse cosmetice pentru copii și o jucărie de pluș. Articolele vor fi de producţie autohtonă, cu excepția scutecelor.

Pentru a beneficia de setul pentru nou-născut, părinții – cetățeni ai Republicii Moldova și străini cu drept de ședere pe teritoriul țării noastre, vor completa până la externare un formular, cu anexarea copiei actului de identitate și a certificatului de naștere a copilului.

Setul va fi transmis prin intermediul instituţiei medico-sanitare publice sau private, care oferă servicii de maternitate sau va fi livrat la domiciliu.

Pentru realizarea programului, în anul curent, din bugetul de stat vor fi alocate peste 5,6 milioane de lei, iar pentru anul 2019 vor fi necesare circa 68 milioane de lei.

Menționam că, Fundația „Edelweiss” a liderului PDM, Vlad Plahotniuc a desfășurat o campanie similară cu același titlu al Programului lansat de Guvern, „O nouă viață”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram