Astăzi, 25 octombrie, românii de pretutindeni marchează Ziua Armatei Române. Cu această ocazie, la Cimitirul Eroilor Români din Chișinău a avut loc o ceremonie militară de comemorare a eroilor români și o depunere de flori, potrivit unui comunicat al Asociației „Unirea-Odip”.

Evenimentul a fost organizat de unioniștii de la Asociația „UNIREA – ODIP” , dar și de Comitetul pentru Salvarea Cimitirului Eroilor Români și mai mulți veterani ai războiului de pe Nistru.

„An de an suntem prezenți la Cimitirul Eroilor Români, pentru a le aduce un omagiu celor care au luptat pentru neamul românesc. Pentru noi, eroii nu mor niciodată și este de datoria noastră, a tinerei generații, să păstrăm mereu vie memoria ostașilor noștri”, a precizat Vlad Bilețchi, președintele „UNIREA – ODIP”.

„De-a lungul timpului, Armata Română a contribuit la edificarea statului național român unitar. Armata Română și-a adus contribuția semnificativă prin ostașii și fii săi, jertfindu-se pentru ca România astăzi să fie o țară întreagă”, a specificat Boris Volosatîi, președintele Comitetului pentru Salvarea Cimitirului Eroilor Români.

Ziua Armatei Române este marcată anual, la 25 octombrie.

Amintim că, Asociația „UNIREA – ODIP” a lansat o strângere de fonduri pentru reabilitarea complexului memorial Cimitirul Eroilor din Chișinău. Aceștia speră ca până la 1 decembrie, de ziua României, să renoveze coloanele și gardul complexului. Pentru asta este nevoie de 250 de mii de lei, dintre care 25 mii de lei deja au fost colectați.