/FOTO. VIDEO/ Cel puţin trei răniţi după un cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade, produs în Grecia

missing
26 octombrie 2018, ora 10:30

Cutremurul a avut loc vineri, 26 octombrie, la ora locală 01:54, la adâncimea de 14 kilometri.

Un purtător de cuvânt al agenţiei de protecţie civilă din Grecia a declarat că trei persoane au fost spitalizare după ce au suferit răni uşoare în urma seismului.

Iar în oraşul Zakynthos s-a întrerupt electricitatea în urma cutremurului, o parte din zidul unei biserici din oraşul Pyrgos fiind prăbuşit.

Epicentrul seismului a fost în Marea Ionică, la 33 de kilometri de satul Lithakiá, la 42 de kilometri de oraşul Zakynthos, la 80 de kilometri de Pýrgos şi la 131 kilometri de Pátra, cel mai mare oraş din regiunea Peloponez.

Seismul a fost resimţit puternic în sud-vestul Greciei, dar şi în Albania şi sudul Italiei.

Potrivit USGS, în urma siesmului este posibil să se producă un tsunami local şi oamenii aflaţi în zonă au fost sfătuiţi să părăsească zonele de litoral.

Presa locală relatează că o mânăstire medievală din zona Strofades a fost afectată.

Centrul Seismologic European Mediteranean (EMSC) a comunicat că în urma seismului s-au înregistrat valuri de tsunami cu o înălţime de aproximativ de 20 de centimetri.

Potrivit EMSC, cutremurul din Grecia a fost resimţit în alte opt ţări – Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Italia, Macedonia, Libia, Turcia şi Malta.

Foto: twitter/ severe-weather.EU

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram