Bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, spune că în cadrul vizitei sale, președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, a transmis multe mesaje autorităților Republicii Moldova unul dintre care de susținere a autonomiei. Declarația a fost făcută de Irina Vlah la un post privat de televiziune.

„Erdogan a transmis multe mesaje autorităților Republicii Moldova. Aceasta nu a fost pur și simplu o vizită cu ocazia căreia au fost deschise obiecte sociale, el i-a subliniat președintelui faptul că UTA Găgăuzia este un pod în relațiile Republicii Moldova cu Turcia și că autonomia găgăuză are legislație care trebuie respectată și că autonimia găgăuză trebuie susținută”, a spus bașcanul.

Irina Vlah a declarat că actualmente în Parlament sunt trei proiecte de legi despre care s-a discutat foarte mult și referitor la care Erdogan și-a explicat clar poziția și a cerut ca în legislativ legile să fie adoptate în redacția propusă de găgăuzi. „Acesta este un semnal foarte serios și o susținere foarte serioasă”, a afirmat bașcanul.