Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu și ministrul Sănătății al Turciei, dr. Fahrettin Koca au semnat Planul de acțiuni privind a cooperarea în domeniul sănătății, pentru perioada 2019-2020. Conform documentului, Turcia va oferi suport țării noastre în dezvoltarea asistenței medicale urgente prespitalicești, modernizarea sistemului medical informațional, reducerea maladiilor transmisibile și nontransmisibile, achiziția medicamentelor și echipamentelor medicale.

De asemenea, partea turcă s-a angajat să ofere suport pentru instruirea cadrelor medicale din domeniile ortopedie, ginecologie și obstetrică, medicină de urgentă, oncologie, cardiologie în Turcia și tratarea pacienților cu boli oncologice în spitatalele din țara lor.

La fel, părțile urmează să coopereze în domeniul verificării dispozitivelor medicale prin schimb de experiență, materiale de instruire, proceduri de lucru, seminare în scopul creșterii calității serviciilor medicale din țara noastră.

Parteneriatul de colaborare în domeniul sănătăţii cu Republica Turcia se realizează în baza Acordului de cooperare în domeniul sănătăţii dintre Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova şi Ministerul Sănătăţii al Republicii Turcia, semnat la Chişinău, la data de 11 noiembrie 1997.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!