Cetățenii Republicii Moldova, dar și cei din Belarus vor putea circula rapid și în siguranță cu ruta avia Chișinău – Minsk. Cursa va fi operată de 5 ori pe săptămână, iar zborul va dura o oră şi jumătate, se arată într-un comunicat al guvernului.

Șeful Executivului a subliniat că ruta directă va deschide oportunități de afaceri și noi destinații pentru cetățenii noștri, care vor putea ajunge mai simplu și mai ieftin din Minsk spre alte țări, inclusiv cele din Asia.

La rândul său, Igor Cerghineț, directorul adjunct al companiei Belavia care va opera noua cursă, a menționat că biletele la ruta respectivă sunt deja foarte solicitate:

„Am adus la Chișinău 65 de pasageri, iar înapoi vor zbura 92. Este un rezultat bun pentru început și sper că pe viitor cursa va deveni una zilnică”. Igor Cerghineț a mai precizat că ruta capătă popularitate și în rândul pasagerilor în tranzit care zboară spre țările baltice, Finlanda, Federația Rusă, Kazahstan sau Georgia.

Premierul a zburat astăzi cu noua rută spre Minsk, într-o vizită de lucru, fiind printre primii pasageri ai cursei lansate. Înainte de zbor, Pavel Filip a ținut să facă o promisiune.

„Pasagerul cu numărul 1000 care va veni de la Minsk la Chișinău va fi primit la Guvern și va avea posibilitatea să viziteze una dintre vinăriile din Republica Moldova”, a spus prim-ministrul.