Ministerul de Externe informează că potrivit Ambasadei Republicii Moldova la Moscova, în urma accidentului din regiunea Tveri, Federaţia Rusă, au fost internaţi în spital șapte cetăţeni moldoveni, starea acestora este stabilă.

Potrivit unui comunicat al instituției, misiunea diplomatică este în contact permanent cu autorităţile responsabile din regiune.

Amintim că, un microbuz cu 12 pasageri, care potrivi autorităților din Rusia, a derapat de pe traseu și s-a răsturnat într-un șanț.

Accidentul, potrivit datelor preliminare, a avut loc la al 195-lea kilometru al drumului M9 „Baltia” din cartierul Zubtsovsky, regiunea Tveri, în apropierea satului Staroye. Din cauza gheții, microbuzul a derapat într-un șanț.

Potrivit poliției rutieră din Rusia, pasagerii autobuzului sunt muncitori. „Ei se îndreptau spre punctul de trecere a frontierei cu Letonia, potrivit datelor preliminare, intenționau să treacă granița pentru a se legaliza și a reveni la muncă în Rusia”, a precizat sursa.

Șoferul microbuzului implicat în accident, se ocupa cu transportarea ilegală a pasagerilor, iar clienții erau luați din Moscova, a declarat pentru RIA Novosti un reprezentant al Ministerului de Interne regional.

„Potrivit datelor preliminare, șoferul mașinii transporta ilegal pasageri, având permis auto doar de categoria”B”. În microbuz existau locuri suplimentare, el nefiind destinat transportului a 13 pasageri”, a spus sursa agenției.

Microbuzul a fost înregistrat în Bryansk. După înregistrarea mașinii în interiorul mașini au fost făcute schimbări, a spus poliția.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!