Un oficial militar indonezian a declarat că echipele de căutare au găsit un obiect lung de 22 de metri care pare să fie fuzelajul (parte componentă a avionului, care face legătura între aripi și ampenaje) aeronavei de pasageri care s-a prăbuşit în Marea Java, la scurt timp după decolarea de la Jakarta, transmite Mediafax.

Hadi Tjahjanto, comandantul forţelor aeriene indoneziene, a declarat că o navă echipată cu sonar a fost trimisă în zonă pentru a oferi mai multe informaţii despre obiectul descoperit pe fundul mării.

„Am fost informat că au fost localizate coordonate unei părţi din fuzelaj”, a declarat Hadi Tjahjanto.

S-a constat că, aeronava a avut probleme tehnice în cursul zborului precedent, cu o noapte înainte. Edward Sirait, directorul Lion Air, a declarat că problema tehnică înregistrată în cursul zborului precedent a fost rezolvată în conformitate cu procedurile.

După două sau trei minute de la decolare, pilotul avionului, cu 189 de persoane la bord, a solicitat reîntoarcerea la Jakarta, fără însă să indice din ce cauză. Aproximativ 10 minute mai târziu, comunicaţiile între turnul de control şi aeronavă s-au întrerupt şi aeronava a dispărut de pe radar.

Şeful agenţiei indoneziene pentru siguranţa transporturilor a declarat că momentan nu se cunosc cauzele prăbuşirii avionului.

Amintim că, aeronava Boeing 737 MAX 8, a companiei Lion Air, s-a prăbuşit luni, 29 octombrie, la aproximativ 13 minute după decolarea de la Aeroportul Internaţional Soekarno-Hatta din Jakarta. Cursa JT-610 a decolat din Jakarta luni dimineaţă la ora locală 6.20. Avionul ar fi trebuit să aterizeze o oră mai târziu în Pangkal Pinang. Se crede că toate cele 189 de persoane aflate la bord au decedat.

Foto: twitter/ Tamara Oudyn

Foto: twitter/ Hindustan Times

Foto: twitter/ Farouk Twesigye

Foto: twitter/ Farouk Twesigye

Foto: twitter/ Farouk Twesigye