Doi medici care au intervenit la chemarea legată de intoxicația cu insecticide, din satul Flocoasa, raionul Cantemir, au ajuns și ei la spital cu aceleași simptome, acuzate de cei cinci membri ai familiei care s-au otrăvit.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Diana Blanaru, contactată telefonic de TV8, inițial, medicii au fost internați în spitalul raional, iar ieri seara au fost transferați la Chișinău și acum se află în secția Toxicologie a Spitalului Municipal ”Sfânta Treime”.

„Sunt în stare conștientă. Starea lor este stabilă, dar nu putem să facem un pronostic”, a spus Diana Blanaru.

Amintim că, tot la Spitalul Sfânta Treime se află și alte două victime ale intoxicației din satul Flocoasa. Este vorba despre două femei, mama și fiica, în vârstă de 33 și 57 de ani. Starea lor de sănătate, de asemenea, este stabilă.

Menționăm că, tragedia s-a soldat cu decesul a trei copii de patru, opt și unsprezece ani.

Potrivit medicilor de la ambulanță, care au intervenit la solicitare, mama copiilor decedați a refuzat inițial spitalizarea lor.

Procuratura din Cantemir a inițiat două cauze penale cu privire la acest caz. Una dintre cauze este inițiată pe faptul „încălcării regulilor de circulaţie a substanţelor toxice, soldată cu decesul a trei persoane” (art.224 Cod penal) şi alta, pe faptul „încălcării din neglijenţă a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale, care au condus la decesul a trei persoane” (art.213 Cod penal).