/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Un francez riscă trei ani de închisoare pentru falimentarea intenționată a unei întreprinderi din Soroca

31 octombrie 2018, ora 13:45

Potrivit probelor, în intervalul anilor 2008 – 2010, inculpatul, care administra o firmă din Botoşani, iar ulterior a fondat o întreprindere în domeniul fabricării articolelor de îmbrăcăminte şi în oraşul Soroca, prin mai multe scheme frauduloase, intenţionat, a creat situaţia financiară dificilă a firmei din Soroca.

Din cauza tranzacţiilor dubioase efectuate de către acesta, întreprinderea din Soroca nu a fost capabilă de a-şi desfăşura activitatea economică normală, să-şi onoreze obligaţiunile de plată a datoriilor creditare în sumă de 1,8 milioane lei şi creanţelor salariale faţă de angajaţi de circa 1,3 milioane lei, prejudiciind părţile vătămate în proporţii deosebit de mari”, se spune în comunicatul Procuraturii Generale.

Fiind audiat de procurori, învinuitul nu şi-a recunoscut vina.

Pentru această infracţiune norma penală prevede amendă de până la 1350 unităţi convenţionale sau închisoare de până la 3 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram