Un grup de activiști civici au adus un sicriu la clădirea Președinției pe care au scris: „Dodon, vânzător de morminte”. Acțiunea a fost făcută de cei de la Asociația „UNIREA-ODIP”, care-l acuză pe președintele țării Igor Dodon de faptul că a contribuit, în anul 2007, când era ministru al Economiei, la vinderea terenului pe care se află Cimitirul eroilor români din Chișinău.

„E o acțiune de sensibilizare a opiniei publice. Vrem ca toată lumea să cunoască că, în perioada anului 2010, când actualul președinte era ministru al Economiei, a mijlocit vânzarea terenului pe care se află Cimitirul eroilor români, de pe bulevardul Decebal. Terenul s-a vândut cu încălcări ale legislației. În timp ce terenul deja era vândut, s-au alocat două milioane de lei, pentru demolarea construcțiilor aflate pe acel lot de pământ. Cu o viteză cosmică, în doar trei luni, s-au schimbat trei proprietari, au fost implicate cinci ministere, iar oamnenii care făceau parte din Comisie au avut parte de ascensiune pe scară erarhică”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA-ODIP”.

„Suntem aici ca să-i arătăm din deget președintelui Dodon. Nu ne face față, acolo sunt înhumați ostași, eroi a 18 națiuni: români, ruși, austrieci, cehi, germani, francezi, italieni ș.a.”, a continuat Bilețchi.

Activiștii civici vor merge mâine la Procuratura Generală pentru a face o sesizare cu privire la acest subiect.