/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/GRAFIC/ Topul celor mai performante bănci din Moldova în septembrie 2018. Cine este pe primul loc

01 noiembrie 2018, ora 13:47

„Preponderent acestea excelează la capitolul profitabilitate și indicatori de piață, revenindu-le circa 84% din profitul acumulat la nivel de sector și 61% din totalul activelor bancare”, se spune într-un comunicat al Expert-Grup.

În mod particular, la nivelul indicatorilor generați pe compartimente specifice putem menționa următoarele:

Băncile cu cea mai solidă bază de capital în raport cu activele: B.C. Eximbank; BCR Chișinău și B.C EuroCreditBank”
Băncile cu cel mai mare volum de active lichide: B.C. Eximbank; B.C. „Victoriabank” și BCR Chișinău
Băncile cu cele mai calitative active: B.C. „EuroCreditBank”; „B.C. „Mobiasbanca” și B.C. ProCreditBank
Băncile cu cea mai mare rentabilitate a capitalului: B.C. „Moldindconbank”; B.C. „Mobiasbanca” și B.C. „Moldova-Agroindbank
Băncile cu cea mai mare cotă de piață după portofoliul de credite: B.C. „Moldova-Agroindbank”; B.C. „Moldindconbank” și B.C. „Mobiasbanca”

Experții mai notează că la sfârșitul celui de-al treilea trimestru al anului 2018, sectorul bancar continuă o acumulare constantă de profit. Principalii indicatori financiari și prudențiali ai băncilor se încadrează în limitele stabilite de legislația bancară cu un puternic accent pe nivelul ridicat al lichidității pe termen scurt. De asemenea, autorii clasamentului notează că în luna septembrie 2018, activitatea de creditare înregistrează cea mai activă evoluție pozitivă din ultimii doi ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram