Incendiu în centrul capitalei. Acoperișul unei case de locuit de pe strada București a luat foc în această dimineață. Flăcările au afectat și clădirea unui post de radio, amplasat alături. Postul și-a sistat activitatea și nu se știe când va reveni în emisie. Pentru stingerea incendiului, a fost nevoie de intervenția mai multor echipe de pompieri.

Intervenția pompierilor pe strada București din capitală. Apelul la serviciul 112 a fost recepționat la orele 10 și 27 de minute. Din primele informații s-a stabilit că un acoperiș a unei construcții a fost cuprins de flăcări. La fața locului au intervenit trei echipaje de salvatori și pompieri. Incendiul a fost localizat către orele 11 și 13 minut”, Liliana Pușcașu, ofițer de presă IGSU.

Proprietarii locuinței de unde au pornit flăcările au refuzat să vorbească. Însă, vecinul lor spune că a văzut fumul întâmplător, când a ieșit afară, tot el fiind cel care i-a anunțat că le arde casa.

Eu am ieșit să duc gunoiul gunoiul din casă și noroc am avut că eu m-am întors și m-am uitat și am văzut că arde. Și mai repede am scos vecinii, i-am sculat că copii sunt acolo, dormeau. Când a început a ieși focul pe dedesubt, ap atunci era strașnic o „leacă””, povestește acesta.

Din cauza incendiului a fost afectată și redacția Radio Chișinău care se află în clădirea alăturată. În momentul când încăperile au început să se umple cu fum, în sediul se aflau aproape 20 de angajați.

Eram în interior, în emisie directă. În momentul în care a fost inundată toată clădirea cu fum și în acel moment am ieșit și noi și invitații care eram, am ieșit afară. De afectat material, nu ne-a afectat foarte tare, se pare că doar niște cabluri electrice la margine, care aveau conexiune cu vecinii au ars, doar atât”, Corneiul Rusnac, redactor-șef „Radio Chișinău”.

Cauza incendiului nu a fost încă stabilită, la fel ca și valoarea prejudiciilor.