/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Proiect: Condiții mai relaxate pentru solicitanții Programului „Prima casă”

missing
02 noiembrie 2018, ora 13:13

În același timp, dacă anterior solicitantul sau soția acestuia nu trebuia să dețină în proprietate exclusivă sau în devălmășie o locuință în decursul ultimelor 12 luni, potrivit noilor prevederi solicitantul nu trebuie să dețină în proprietate exclusivă sau cu alți membri ai familiei o locuinţă cu o suprafaţă locuibilă de peste 9 m2 pentru fiecare membru al familiei în decursul ultimelor 12 luni.

De asemenea, se propune mărirea termenului de prezentare de către banca comercială către ODIMM a contractului de ipotecă de la 30 de zile la 60 de zile calendaristice.

„Deoarece neprezentarea în termen a contractului de ipotecă poate avea loc din vina reprezentanților băncii, se propune ca banca în asemenea cazuri să acorde creditul în conformitate cu condițiile Programului. Or, beneficiarul Programului nu trebuie să poarte consecințe pentru inacțiunile băncii”, se mai spune în nota informativă a proiectului.

Totodată, se va mări termenul de la cinci zile la 15 a timpului acordat pentru prelungirea termenului acordat la încheierea contractului de vânzare – cumpărare și a contractului de asigurare a locuinței împotriva riscurilor de pieire sau deteriorare fortuită.

Doritorii de a se expune asupra proiectului dat o pot face până la nouă noiembrie 2018.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram