/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Vaduvele participanților la cel de-al doilea război mondial vor putea beneficia de alocația lunară de stat

missing
02 noiembrie 2018, ora 12:52

Urmează să fie acordat dreptul anual la însoțitor persoanelor cu dizabilități severe de pe urma războiului care, potrivit concluziei Consiliului Naţional pentru Determinarea Dizabilității şi Capacităţii de Muncă, necesită ajutor permanent din partea altei persoane.

Conform datelor Ministerului Apărării, la evidență sunt 142 de persoane din categoriile vizate. Costul modificărilor, pe partea indemnizațiilor, se estimează la circa 1,4 mln lei anual. Totodată, conform informației prezentate de către AO „Uniunea Cernobîl din Moldova”, 283 de văduvi/văduve ale participanţilor la lichidarea consecințelor avariei nu beneficiază de alocația lunară de stat.

Potrivit datelor Casei Naționale de Asigurări Sociale, la evidență sunt 1405 persoane cu dizabilități de pe urma războiului, dintre care 322 sunt persoane cu grad sever. Respectiv, pentru asigurarea dreptului la însoțitor, din bugetul de stat se vor aloca 2,5 milioane de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram