/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ La Chișinău s-a desfășurat turneul internațional de handbal în memoria lui Anatolie Pervanciuc

missing
02 noiembrie 2018, ora 19:48

La competiția anuală de la Chișinău au luat parte patru echipe din Moldova și o formație invitată din Odesa, Iujnii Portovik. Anume echipa din Ucraina a reușit să treacă în finală, unde a dat piept cu tinerii handbalisti de la clubul chișinăuian, „Fortuna”.

Foarte multe emoții, multă luptă, pasiune. E vorba de copii. Copiii mereu vor să câștige, se bucură când câștigă și plâng când pierd”, Alexei Pervanciu, organizatorul turneului.

În drumul spre finală, ambii adversari au avut de înfruntat așa echipe ca „Nistru” din Palanca și ”Dinamo” din Ciobruciu.

Aceste turnee demonstrează că avem echipe sportive nu doar în Chișinău, dar și la periferie, sunt cluburi foarte bune, cu jucători buni, care ulterior vor putea să evolueze pentru echipele de tineret a Republicii Moldova”, Alexei Pervanciu, organizatorul turneului.

Echipa din capitală a început foarte bine meciul. La un moment dat, în prima repriză, băieții de la „Fortuna” conduceau cu un avantaj de patru goluri. Aceștia au jucat spectaculos în atac, și foarte sigur în defensivă, la solicitarea suporterilor.

Mai mult decât atât, jucătorii „Fortuna” s-au bucurat de susținere și din partea principalilor rivali din capitală, de la Academia Sportului „Anatolie Pervanciuc”.

-Băieți, pentru cine țineți? -Fortuna! –Fortuna! – Unul de la dânșii au jucat la noi în echipă, și în al doilea rând pentru că noi suntem un fel de prieteni cu ei.”

Ei țin cu noi, și noi ținem cu dânșii.”

Antrenorii s-au agitat ca leii în cușcă. „Fortuna” a plecat la pauză cu un avantaj minim.

Mai stăpâniți pe sine par băieții de pe bancă, în așteptarea șansei de a juca.

Stăm pe bancă pentru că trebuie să așteptăm până vom intra în joc. Cum vi se pare jocul? Grea, pentru că data trecută am pierdut la ei.

În repriza secundă, fizicul și-a spus cuvântul. Jucătorii clubului ucrainean, mai mari cu un an, au materializat avantajul forței fizice pe tabela de marcaj, depășind formația din Chișinău cu patru goluri.

A câștigat echipa Portovic Iujnii, Ucraina.

Am Petrecut timpul la Chișinău foarte bine. Orașul ne place mult, mereu suntem primiți călduros”, Vitalii, antrenorul echipei Portovic Iujnii

Copii noștri sunt mai mici decât adversarii din Ucraina. Prima repriză am jucat-o bine, dar în repriza a doua nu ne-au ajuns puteri. Nu ne întristăm. Peste 20 de zile plecăm la Zaporojie, unde vom evolua la un turneu în categoria noastră de vârstă, acolo și vom demonstra de ce suntem în stare”, Nicolae Gabeniuc, antrenorul echipei „Fortuna”.

La ceremonia de premiere, primele trei echipe au primit cupe și diplome. Cel mai bun jucător al turneului a fost desemnat căpitanul echipei din Ucraina.

Am rămas cu impresii foarte bune. Confruntarea cu echipa din Chișinău a fost foarte tare, dar totuși am reușit să câștigăm.

Am jucat bine, intram în dribling, am marcat multe goluri

Turneul Internațional de Handbal în memoria lui Anatolii Pervanciuc se desfășoară anual la Chisinau, în prima săptămână a lui noiembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram