Direcția generală transport și căi de comunicații din Chișinău (DGTCC) a cumpărat cele zece autospeciale de deszăpezire pentru regia Exdrupo. Acestea au o capacitate de transportare a materialului antiderapant de opt tone și vor putea fi folosite și vara, la reparația drumurilor, pentru transportarea asfaltului.

Potrivit lui Vitalie Butucel, șeful DGTCC, șase autospeciale sunt cu trei axe, iar patru autospeciale, cu două axe. Cele din urmă sunt destinate utilizării pe drumurile auxiliare și în curțile de bloc.

Costul autospecialelor este de 16,6 milioane de lei. Inițial, în bugetul municipal au fost alocate 12 milioane de lei pentru această achiziție, apoi, potrivit lui Vitalie Butucel, s-au locat bani suplimentari din contul economiilor făcute în alte proiecte.

Unitățile de tehnică sunt produse în Rusia, la fabrika „KAMAZ”. Totuși, autoritățile municipale nu știu când acestea vor ajunge la Chișinău.

„Se va discuta orarul de livrare. Sperăm să fie în acest an, măcat jumătate dintre ele”, a spus șeful Direcției transport.

Anul acesta, penttu deszăpezirea străzilor din capitală se va folosi sare, nisip și material antiderapant lichid.