Aproximativ 10.000 de lumânări au fost aprinse duminică seara, 4 noiembrie, pe Turnul Londrei pentru a marca 100 de ani de la sfârşitul Primului Război Mondial, transmite Adevărul.

Ceremonia a început cu aprinderea unei făclie la un nivel inferior, în apropierea unui turn, care imediat a fost apoi acoperit de fum. Reprezentanţii forţelor armate şi voluntari au folosit flacăra pentru a aprinde aproxmativ 10.000 de alte făclii împrăştiate la poalele zidului turnului.

Un ofiţer al Marinei Regale, Balraj Dhanda, a făcut parte dintre voluntari.
„Cred că se creează atmosfera potrivită astfel încât oamenii să poată avea propriile reflecţii personale şi le oferă acestora timp cu propriile gânduri”.

Spectatorii s-au adunat pentru a viziona priveliștea, care a fost însoţit de un spectacol cu muzică corală. La final s-a ţinut un minut de reculegere.

„Ce e interesant este că exprimă totodată multe lucruri diferite. Mesajul însoţit de muzică nu se concentrează în totalitate pentru cei pierduţi, cât şi pe cei rămaşi în urmă – pe cei nenorociţi şi pe ceilalţi care au fost afectaţi de război”, a declarat Dick Harrold, guvernatorul Turnului Londrei.

Instalarea noii platforma e durat patru luni şi comemorează 100 de ani de la sfârşitul Primului Război Mondial. Ceremonia cu făclii de la Turnul Londrei a fost denumită „Dincolo de Umbrele Adânci” şi va fi repetată până la data de 11 noiembrie.

Foto: twitter/ JustGiving

Foto: twitter/ The Picture Editor

Foto: twitter/ The Picture Editor