/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Recomandările salvatorilor. Aceștia atenționează asupra pericolului de intoxicație cu insecticide și pesticide

06 noiembrie 2018, ora 12:39

Specialiștii spun că simptomele intoxicației pot apărea la câteva ore după pătrunderea toxicului în organism. Omul poate suporta dureri de cap, oboseală, amețeli, în cazuri mai grave ar putea avea convulsii, tulburări de vedere și echilibru, pierderea cunoștinței.

Mai mult, în cazul aflării persoanelor în spații închise unde a fost pulverizat substanța toxică, aceștia ar putea să-și piardă viața din cauza concentrației mare a substanței și inhalării acesteia.

În acest context, IGSU atenționează oamenii să nu utilizeze în condiții casnice substanțe toxice pentru a evita pericolul intoxicațiilor. În caz de intoxicare cu substanțe pesticide e necesară intervenția urgentă a echipajului medical și scoaterea persoanelor din zona contaminată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram