Actele de studii emise de instituțiile de învățământ din Moldova vor fi recunoscute în Italia și viceversa. Guvernul a aprobat astăzi un Acord în acest sens, care urmează a fi semnat de autoritățile din cele două state, pe parcursul lunii noiembrie.

„Prin semnarea şi implementarea unui acord bilateral în materie de recunoaştere cu Republica Italiană se va facilita recunoaşterea pe plan internaţional a actelor de studii obţinute în Republica Moldova, vor fi create oportunităţi pentru dezvoltarea contactelor inter-umane şi stimularea mobilităţii academice şi profesionale a cetăţenilor Părţilor. Având în vedere faptul că Republica Italiană este o ţară de destinaţie a migranţilor moldoveni, Acordul vine în sprijinul cetăţenilor R. Moldova, aflaţi în Italia în vederea recunoaşterii actelor de studii obţinute în R. Moldova”, se menționează în hotărârea de Guvern, aprobată astăzi.

Acordul va intra în vigoare în prima zi a lunii a treia din data recepţionării, prin canale diplomatice, a ultimei notificări scrise a Părţilor privind îndeplinirea procedurilor interne.