/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Actele de studii din Republica Moldova vor fi recunoscute în Italia

08 noiembrie 2018, ora 15:20

Actele de studii emise de instituțiile de învățământ din Moldova vor fi recunoscute în Italia și viceversa. Guvernul a aprobat astăzi un Acord în acest sens, care urmează a fi semnat de autoritățile din cele două state, pe parcursul lunii noiembrie.

„Prin semnarea şi implementarea unui acord bilateral în materie de recunoaştere cu Republica Italiană se va facilita recunoaşterea pe plan internaţional a actelor de studii obţinute în Republica Moldova, vor fi create oportunităţi pentru dezvoltarea contactelor inter-umane şi stimularea mobilităţii academice şi profesionale a cetăţenilor Părţilor. Având în vedere faptul că Republica Italiană este o ţară de destinaţie a migranţilor moldoveni, Acordul vine în sprijinul cetăţenilor R. Moldova, aflaţi în Italia în vederea recunoaşterii actelor de studii obţinute în R. Moldova”, se menționează în hotărârea de Guvern, aprobată astăzi.

Acordul va intra în vigoare în prima zi a lunii a treia din data recepţionării, prin canale diplomatice, a ultimei notificări scrise a Părţilor privind îndeplinirea procedurilor interne.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram