Andrian Candu a vorbit din nou despre comisia de anchetă în cazul Open Dialog. Potrivit lui, scopul acesteia este să examineze, analizeze unele informații ce țin de influențarea proceselor politice în R. Moldova de structuri străine, alte țări, servicii secrete prin folosirea organizațiilor non-guvernamentale. Potrivit lui, comisia nu are scopul de a pedepsi pe cineva, afirmând că supoziția Maiei Sandu că astfel PDM vrea să o scoată din cursa electorală nu are temei. Totuși, Candu afirmă că în cazul unei astfel de decizii el va ieși la protest.

Dacă se va întâmpla că se va lua o decizie, deși eu nu cred în ea, că Maia Sandu va fi exclusă din cursa electorală din cauza acestei comisii, eu fac o promisiune publică, că am să o i-au de mânuță și am să ies cu ea în piață să protestăm împotriva unei astfel de decizii. Pe ea într-o mânuță, pe Andrei Năstase dacă este cazul. Și am să ies cu ei să protestez, pentru că consider că asta ar fi un abuz, deoarece această comisie de anchetă are alt scop. Nu urmărește să pedepsească pe nimeni din cei care îi audiază, dar să afle adevărul”, a declarat Candu.

Amintim că, Maia Sandu a cerut amânarea audierilor și a declarat că dorește ca audierile să fie publice. În replică Candu a spus că ele nu pot fi publice, că astfel ar fi încălcată legea.